Wat houdt de gratis bestandscontrole in?

Na je bestelling bij Klikdrukwerk.nl worden de geleverde bestanden gratis gecontroleerd. Dat wordt regelmatig benadrukt op de website, maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Wat wordt er gecontroleerd en wanneer wordt een bestand goed- of afgekeurd?

Op het moment dat er een bestelling plaatsvindt stuurt de klant zijn of haar bestand(en) mee die gedrukt moeten worden. Als de bestelling hier binnenkomt wordt de bijlage geopend door de orderbegeleiders die bekijken of het bestand voldoet aan een aantal eisen om een optimaal resultaat uit het drukwerk te krijgen. Zij keuren dit dan goed of af.

De orderbegeleiders en ordermanagers zijn gespecialiseerd in het bewerken en/of het opmaken van documenten voor drukwerk en kijken na of deze bestanden drukklaar zijn. De reden hiervan is dat Klikdrukwerk.nl alleen kwalitatief hoogwaardig drukwerk de deur uit stuurt. Zowel jij, als Klikdrukwerk.nl, worden niet serieus genomen als de pixels met het blote oog te tellen zijn, of wanneer de inhoud van het drukwerk ongelijk is afgesneden. Het verspreiden van mooi drukwerk is voor ons minstens net zo belangrijk als dat het voor jou als verspreider is!

Wat gebeurt er tijdens een bestandscontrole?

De orderafdeling is geheel verantwoordelijk voor het keuren van jouw bestanden die gedrukt zullen gaan worden. Als dit niet zo nauwkeurig gedaan zou worden, zou het vaak voorkomen dat onze klanten een teleurstelling in ontvangst nemen. Sommige klanten zijn namelijk niet op de hoogte van de grafische eisen waar drukwerk aan moet voldoen, waardoor dit na het drukken kortgezegd “lelijker” uit de pers komt dan verwacht.

Waar worden mijn bestanden op afgekeurd?

De meest voorkomende situaties waarop wij een bestand zullen afkeuren, zijn:

  • Er worden RGB-kleuren gebruikt in plaats van CMYK-kleuren
  • De omranding van het bestand heeft geen afloop (ook wel bleed genoemd) van minimaal 3 millimeter
  • De tekst(en) en/of afbeelding(en) hebben een te lage resolutie