A

Omdat het meeste drukwerk bijgesneden moet worden, is de afloop heel belangrijk. De afloop die wij nodig hebben is 3 mm waarin het design van jouw drukwerk moet doorlopen. Zo voorkom je een wit randje aan je drukwerk. Afloop wordt ook wel bleed genoemd.
Een van onze producten zijn de ansichtkaarten, een leuke manier om je klanten te bereiken. Deze worden geleverd op 300 grams sulfaatkarton. Een zijde wordt met een UV lak gelakt waardoor je een mooie glanzende voorkant krijgt. De andere zijde is beschrijfbaar. Bestel direct ansichtkaarten.

B

Onder binnenwerk wordt het binnenste gedeelte van een brochure verstaan. Dit zijn alle pagina's exclusief de cover.
Bold is misschien wel beter bekend als dikgedrukt. Dit is een opmaaktype voor tekst zoals italic of onderstreept.
Briefpapier is ideaal voor het versturen van je zakelijke post. Zo heb je altijd je logo en adresgegevens mooi gedrukt op briefpapier.
Een brochure is een prima middel om je informatie te presenteren. Een brochure bestaat uit minimaal 8 pagina's waarvan er 4 pagina's het buitenwerk of cover zijn. Bestel brochures bij Klikdrukwerk.nl.

C

CMYK is het kleurenspectrum waaruit fullcolour is opgebouwd, de kleuren Cyaan, Magenta, Yellow en Key (zwart). Voor ons standaard drukwerk is het noodzakelijk dat je bestand is opgemaakt uit CMYK en niet uit RGB kleuren.
Cursief oftewel schuingedrukt is een opmaaktype voor tekst zoals bold of onderstreept.

D

Verzamelnaam voor grafische opmaak- layout- en retoucheerwerkzaamheden m.b.v. grafische software zoals Photoshop en Illustrator.
DPI is ''dots per inch'' en staat voor het aantal puntjes per inch. Hoe meer puntjes hoe scherper het drukwerk. Wij willen het liefst ook een DPI van 300, zodat de kwaliteit van het drukwerk optimaal is.
Onder drukformaat verstaan wij het papierformaat (zoals een A4) met snijtekens en afloop. Een A4 is normaal 210 x 297 mm en het drukformaat is dan 216 x 303 mm.

E

In ons productassortiment zitten ook enveloppen die bedrukt kunnen worden met een logo en/of adresgegevens. Bestel je bedrukte enveloppen

F

Wil jij jouw bedrijf, evenement of producten promoten? Kies er dan voor om flyers te laten drukken bij Klikdrukwerk.nl.
Heb je net iets meer te vertellen dan je op een flyer kwijt kunt, kies dan voor een folder. Je kunt bij Klikdrukwerk.nl kiezen voor een folder van 4, 6 of 8 pagina's, die je op verschillende manieren kunt laten vouwen. Bestel je folders snel.
Font is de Engelse vertaling van lettertype.
Drukwerk wat bij ons in full colour wordt gedrukt, bestaat uit 4 kleuren (CMYK). Die kleuren zijn cyaan, magenta, yellow en key (black).

G

Gebrocheerd is de techniek om brochures te maken. Het gaat hierbij om het vastmaken van de pagina's zodat de brochure een boekje word.
De gomstrip bevindt zich op de klep van de envelop. De gomstrip van de enveloppen moet nat gemaakt worden, zodat de sluiting goed aan elkaar blijft kleven. Enveloppen met een gomsluiting zijn geschikt voor machinale verwerking.
Met grams wordt het gewicht van een papiersoort aangegeven.

H

Een huisstijl is heel belangrijk voor een bedrijf. Zo ben je herkenbaar voor je klanten en dit kun je doorvoeren in verschillende producten van Klikdrukwerk.nl. Je kunt bijvoorbeeld enveloppen, briefpapier en visitekaartjes in dezelfde huisstijl maken.

I

Italic betekent schuingedrukt en is een opmaaktype voor tekst.

K

Een kruisslagvouw, is zoals de naam al zegt, gevouwen als een kruis. Deze optie kan gekozen worden bij het bestellen van een folder. Je drukwerk wordt dan eerst horizontaal gevouwen en daarna verticaal. Op het moment dat je dan weer alles ontvouwt dan hou je een kruis over op het papier.

L


M

Marge is de ongebruikte ruimte om een pagina. Dus je hebt bijvoorbeeld een flyer, met 3 mm afloop en alles wat daar nog buiten zit, valt onder de marge.

O

Offset is een van de bekendste druktechnieken. Offset is ideaal om grote oplages snel te kunnen drukken.

P

Bij ons kun je ontwerpen zelf aanleveren. Dit kunnen alleen PDF-bestanden zijn en zijn gemakkelijk te uploaden in het bestelproces.
Pantone kleur, ook wel PMS genoemd, staat voor een professionele kleurenbenadering. Dit zijn vaste kleurcodes die overal op de wereld het zelfde zijn. Door deze kleurcode te gebruiken zijn de kleuren, in bijvoorbeeld een logo, altijd precies hetzelfde zonder ook maar enig kleurverschil.

R

Een kleurensysteem op basis van de drie primaire lichtkleuren: rood, groen en blauw. Dit is een kleurensysteem voor de weergave op beeldschermen.
Een geperste gleuf op een plaats waar een vouw moet komen. Hierdoor is de vouw makkelijk te maken en wordt voorkomen dat het papier beschadigt bij het vouwen.

S

Snijtekens geven de plekken aan waar er gesneden moet worden.

U

Onze ansichtkaarten krijgen aan 1 kant een uv-coating en aan de andere kant zijn ze beschrijfbaar. Zo krijgen ze een mooie glanzende voorkant.